Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kluski śląskie

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki ugotowane . .
mąka ziemniaczana . .
jajko . .
sól . .

Przepis i sposób przygotowania na: kluski śląskie

Ziemniaki mielimy lub przeciskamy przez praskę.Łączymy z maką ziemniaczaną w proporcji 4 części ziemniaków a jedna maki.Dodajemy jajko i troszkę soli.Zagniatamy.Z ciasta formujemy wałeczki i kroimy na rowne części.Zkażdego kawałka lepimy kulkę,którą spłaszczamy i w środku robimy zagłębienie.Wkładamy do gotującej się wody i gotujemy około 5 minut od wypłynięcia.Podajemy z sosem jako dodatek do mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iknkirke 08.12.2011 17:02
mniam
Jolanta40 02.12.2011 20:54
bardzo lubię
cukiereczek 07.10.2010 09:49
Kluski śląskie z sosem, skwarkami smażoną cebulą są pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak