Sposób przygotowania

wyciskamy sok z cytryny.maslo ucieramy z cukrem ,dodajemy ok.100ml mleka,make ,i jajoka ,proszek,sok z cytryny i smietane.ucieramy na gladka mase.dzielimy na 2 czesci do1 dajemy 2 lyzki kakao do 2 make 2 lyzki. na blache najpierw wylewamy ciasto jasme pozniej ciasto ciemne i ukladamy sliwki. pieczemy 60 minuy w tem. 180 st.z 3\\4 l mleka gotujemy 2 budynie .wylewamy na przestygle ciasto .polewamy polewa i posypujemy orzechami.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    bernika

    nie przeczytałas dokladnie regulaminu? ze tu sie wstawia swoje zdjecie a nie skany z gazet! widac fakture papieru!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !