Sposób przygotowania

kilka małych, a w zasadzie po prostu krótkich ogórków gruntowych,
1 łyżka Chimichurri
sól.

Ogórki umyć, obrać i pokroić w cienkie cząsteczki krojąc je wzdłuż. Przełożyć do salaterki, posolić do smaku i wymieszać z łyżką Chimichurri. Odstawić na kilka (kilkanaście) minut w temperaturze pokojowej. Podawać zamiast surówki lub jako dodatek do dań z grilla.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Kryska73

    ciekawi mnie ten smak!
  • 5
    original
    Opublikowano

    Beata73

    bardzo ciekawie się prezentuje!
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewelina/bunia

    nigdy nie jadłam
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    nie znałam tej przyprawy, więc warto spróbować :)
  • 2
    original
    Opublikowano

    plocia

    Co za nazwa? ciekawe jaki smak to ma
  • 1
    original
    Opublikowano

    aranka

    nie znam tej przyprawy,to jest na słodko,czy ostro??????
  • 1
    original
    Opublikowano

    borgia

    Jest to ostry dodatek... w zasadzie z niewielu składników. Świetny do mięs z grilla, choć nie tylko. Znajdziesz tutaj. Albo w mojej księdze, albo wystarczy wpisać w wyszukiwarkę. Zrobisz bez problemów.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Kopiko1983

    Bardzo ciekawa przyprawa! Nazwę ma interesującą, a smak... no coż, trzeba spróbować!!!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie znałam takich - wypróbuję
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    nie znałam takich - wypróbuję
  • 1
    original
    Opublikowano

    Andysz

    fajne;)
  • 0
    original
    Opublikowano

    sylwia_sl

    na pewno wypróbuję

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !