Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka z szynką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka z szynką

10 kromeczek bagietki pokrojonych po skosie,
5 dag twarożku śmietankowego (Ostrowia),
10 małych plasterków mocno wędzonej mięsistej szynki,
10 plasterków ogórka konserwowego,
10 plasterków pomidorków koktajlowych,
2 czarne oliwki,
majonez,
szczypior,
suszone chili z młynka,
sól.

Twarożek doprawić solą i chili. Posmarować nim kromeczki bagietki. Na każdej z nich z jednej strony ułożyć zwinięty w rulonik plasterek szynki, z drugiej zaś plasterek ogórka, pomidorka i cząstkę czarnej oliwki. Przykryć kleksikiem majonezu i posypać szczypiorem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konrad1 31.10.2012 12:17
to jakaś gastronomiczna ikebana
Ela15 03.05.2011 14:52
super
Beata73 11.10.2010 14:14
musi być pyszna!, na pewno spróbuję!
Kryska73 08.10.2010 18:32
ładnie się prezentują!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak