Sposób przygotowania

10 kromeczek bagietki pokrojonych po skosie,
5 dag twarożku śmietankowego (Ostrowia),
10 małych plasterków mocno wędzonej mięsistej szynki,
10 plasterków ogórka konserwowego,
10 plasterków pomidorków koktajlowych,
2 czarne oliwki,
majonez,
szczypior,
suszone chili z młynka,
sól.

Twarożek doprawić solą i chili. Posmarować nim kromeczki bagietki. Na każdej z nich z jednej strony ułożyć zwinięty w rulonik plasterek szynki, z drugiej zaś plasterek ogórka, pomidorka i cząstkę czarnej oliwki. Przykryć kleksikiem majonezu i posypać szczypiorem.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Kryska73

    ładnie się prezentują!
  • 6
    original
    Opublikowano

    Beata73

    musi być pyszna!, na pewno spróbuję!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Ela15

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    to jakaś gastronomiczna ikebana

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !