Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanapka z bekonem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka z bekonem

10 kromeczek bagietki pokrojonej po skosie,
10 plasterków bekonu (jeżeli są długie - to 5 wystarczy),
5 plasterków ogórka konserwowego,
10 cienkich i krótkich paseczków papryki konserwowej,
10 cienkich paseczków ze świeżego mango,
10 paseczków żółtego sera o szerokości 1 cm,
10 oliwek zielonych nadzianych papryką,
masło,
majonez,
natka pietruszki.

Plasterki ogórka przekroić wzdłuż na pół. Z bekonu wykroić plasterki odpowiadające mniej więcej wielkości kromeczki. Plasterki mango zwinąć w ruloniki.
Każdą kromeczkę posmarować delikatnie masłem, przykryć bekonem i ułożyć z jednej strony plasterek ogórka (pól plasterka znaczy) i paseczek papryki, z drugiej strony zawinąć delikatnie paseczek żółtego sera zakładając końce na siebie - w powstałe zagłębienie włożyć oliwkę. Chlusnąć mały kleksik majonezu i na nim położyć plasterek mango. Ozdobić natką.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 09.11.2013 12:53
kanapeczki na przyjęcie jak znalazł :)
agnieszka214 18.06.2012 14:39
mniam
Joanna108
Joanna108 30.10.2011 07:54
kolorowe i smaczne
Marybeth
Marybeth 23.09.2011 16:24
Pycha!
irenka 04.07.2011 18:46
przepyszne kanapki
Beata73 11.10.2010 14:14
pomysłowe zestawienie!
Kryska73 08.10.2010 18:31
bardzo lubię bekon!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak