Sposób przygotowania

10 kromeczek bagietki pokrojonej po skosie,
10 plasterków bekonu (jeżeli są długie - to 5 wystarczy),
5 plasterków ogórka konserwowego,
10 cienkich i krótkich paseczków papryki konserwowej,
10 cienkich paseczków ze świeżego mango,
10 paseczków żółtego sera o szerokości 1 cm,
10 oliwek zielonych nadzianych papryką,
masło,
majonez,
natka pietruszki.

Plasterki ogórka przekroić wzdłuż na pół. Z bekonu wykroić plasterki odpowiadające mniej więcej wielkości kromeczki. Plasterki mango zwinąć w ruloniki.
Każdą kromeczkę posmarować delikatnie masłem, przykryć bekonem i ułożyć z jednej strony plasterek ogórka (pól plasterka znaczy) i paseczek papryki, z drugiej strony zawinąć delikatnie paseczek żółtego sera zakładając końce na siebie - w powstałe zagłębienie włożyć oliwkę. Chlusnąć mały kleksik majonezu i na nim położyć plasterek mango. Ozdobić natką.

Komentarze

  • 7
    original
    Opublikowano

    Kryska73

    bardzo lubię bekon!
  • 6
    original
    Opublikowano

    Beata73

    pomysłowe zestawienie!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    irenka

    przepyszne kanapki
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    kolorowe i smaczne
  • 0
    original
    Opublikowano

    agnieszka214

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    Klausia

    kanapeczki na przyjęcie jak znalazł :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !