Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SZARLOTKA KRÓLEWSKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5
cukier 5 łyżek
mąka 3 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jabłka 2 kg
galaretki owocowe 2
starta czekolada 5 dkg
cukier puder 1,5 łyżki
śmietan fix 2 opakowania
śmietana 30% 50 dag

Przepis i sposób przygotowania na: SZARLOTKA KRÓLEWSKA

1. Biszkopt: białka ubijamy, wsypujemy cukier, dalej ubijamy. Dodajemy żółtka i mąki z proszkiem, mieszamy. Pieczemy ok. 30 min w temp. 180 st. C. Studzimy.
2. Jabłka obieramy, ścieramy na tarce, smażymy kilka minut. Wsypujemy galaretki, mieszamy, aż się rozpuszczą. Gorącą masę wykładamy na biszkopt. Studzimy. Śmietanę miksujemy z cukrem pudrem i śmietan-fixami. Rozprowadzamy na masie. Posypujemy czekoladą. Schładzamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak