Przepis i sposób przygotowania na: Kanapka z kurczakiem
1 filet z kurczaka,
2 łyżki majonezu,
sól, pieprz, ostra papryka,
curry (polecam curry w młynku),
olej,
3 pomidorki koktajlowe,
5 zielonych winogron
natka pietruszki.
Kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i papryką, po czym usmażyć na rozgrzanym na patelni oleju - z obu stron na rumiano. Smażyć po ok. 10 minut z każdej strony, co pewien czas przewracając na drugą. Wystudzić i zimne całkowicie mięso pokroić na cieniutkie plasterki.
Pomidorki i winogrona umyć i osuszyć. Pomidorki pokroić na plasterki, winogrona przekroić na połówki i usunąć pestki.
Majonez wymieszać z odrobiną soli i ok. 1/4 łyżeczki curry i posmarować nim kromeczki, na każdej ułożyć po 2 plasterki kurczaka i ozdobić plasterkiem pomidorka, połówką winogrona i małą gałązeczką natki.