Sposób przygotowania

10 kromeczek bagietki pokrojonych po skosie,
1 filet z kurczaka,
2 łyżki majonezu,
sól, pieprz, ostra papryka,
curry (polecam curry w młynku),
olej,
3 pomidorki koktajlowe,
5 zielonych winogron
natka pietruszki.

Kurczaka umyć, osuszyć, oprószyć solą, pieprzem i papryką, po czym usmażyć na rozgrzanym na patelni oleju - z obu stron na rumiano. Smażyć po ok. 10 minut z każdej strony, co pewien czas przewracając na drugą. Wystudzić i zimne całkowicie mięso pokroić na cieniutkie plasterki.
Pomidorki i winogrona umyć i osuszyć. Pomidorki pokroić na plasterki, winogrona przekroić na połówki i usunąć pestki.
Majonez wymieszać z odrobiną soli i ok. 1/4 łyżeczki curry i posmarować nim kromeczki, na każdej ułożyć po 2 plasterki kurczaka i ozdobić plasterkiem pomidorka, połówką winogrona i małą gałązeczką natki.

Komentarze

  • 6
    original
    Opublikowano

    Kryska73

    apetyczne i dekoracyjne!
  • 5
    original
    Opublikowano

    Beata73

    ciekawie się prezentuje!
  • -1
    original
    Opublikowano

    Izabela/bella81

    kanapki są piękne, idealne na małe przyjęcia :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Karolcia12

    pyszna ta kanapka
  • 2
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    nice!
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mmmmmmmmmmmmmmm
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Renataj

    Świetny pomysł na wykorzystanie mięsa pozostałego po obiedzie. Pycha.
  • 0
    original
    Opublikowano

    jolajka

    to jest to co lubię:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !