Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rizotto

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 2-3 paczki
kiełbasa zwyczajna 3 sztuki
cebula biała 1/2 sztuk
pieczarki 30-40 dkg
ketchup

Przepis i sposób przygotowania na: Rizotto

Ryż gotujemy żeby nie był bardzo miekki.Kiełbaske kroimy w kostke i podsmażamy z cebulką , pieczarki również kroimy smażymy na masełku i doprawiamy w zależności od smaku.Naczynie żaroodporne smarujemy masłem i wykładamy warstwe ryżu na to warstwe kiełbaski z cebulką i pieczarki polewamy troszke ketchupem i kładziemy warstwe ryżu.Tak na przemian posypując tartym serem żółtym na ostatnią warstwe najwięcej sera żółtego.Wkładamy do piekarnika ok 30min lub mikrofali 10-15min.Smacznego :-)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak