Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos niby-boloński /ale pyszny !/ do klusek

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina 20 dag
cebula 1 szt
marchew 1 szt
Goździki całe Prymat 1 szt
masło 3 dag
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
wędzony boczek 5-8 dag
sól, pieprz do smaku
bulion 1 szklanka
natka pietruszki 2,3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos niby-boloński /ale pyszny !/ do klusek

Warzywa, mięso, boczek i goździk zemleć. Dusić w maśle ,cały czas mieszając,do ciemnozłotego, prawie brązowego koloru. Dolać bulion wymieszany z koncentratem. Do zbyt gęstego sosu dodać gorącej wody. Doprawić solą i pieprzem, dusić na małym ogniu 30-45 minut. Podawać z ulubionym makaronem.
Można podprawić śmietaną,posypać dowolnym żółtym serem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 15.08.2011 08:09
pyszny
adam1f 11.05.2011 00:23
ciekawy
cukiereczek 10.05.2011 12:31
ciekawe
accee 22.11.2010 20:20
najs:)
Jadwiga18 04.06.2010 11:48
spróbuje przy nastepnym spagetthi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak