Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka miodowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 30 dag
masło 12 dag
jaja 3 szt
miód 4 łyżki
proszek do pieczenia 1łyżeczka
jabłka 60 dag
orzechy włoskie 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka miodowa

Masło z 25 dag mąki posiekać, dodać 1 jajko, 2 łyżeczki miodu, proszek do pieczenia i szczyptę soli i zagnieść ciasto i włożyć do lodówki na 2 godziny. Obrane jabłka utrzeć na tarce z dużymi oczkami, dodać 2 żółtka, 3 łyżki miodu, 5 dag mąki i bakalie. Z 2 białek ubić sztywną pianę i delikatnie połączyć z masą jabłkową. Ciasto rozwałkować, wyłożyć spód blaszki, wyłożyć masę. Piec około 60 minut w średnio nagrzanym piekarniku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 10.09.2011 10:07
pycha
pawelek 26.01.2011 13:03
Lubię szarlotkę ale jeszcze takiej ie robiłem:)
Roman5 09.11.2010 16:35
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak