Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szarlotka z bitą śmietaną

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śnieżka 1 szt
mleko 3/4 szkl
jaja 2 szt
cukier 3/4 szkl
cukier waniliowy
margaryna 10 dag
mąka 35 dag
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
dżem jabłkowy

Przepis i sposób przygotowania na: szarlotka z bitą śmietaną

Margarynę posiekać z mąką wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cukrem, dodać jaja, szczyptę soli i zagnieść ciasto. Odstawić do schłodzenia, po czym upiec w rozgrzanym piekarniku, aż ciasto się zarumieni. Śmietankę ubić z mlekiem. Na gorące ciasto położyć dżem jabłkowy, a gdy ostygnie bitą śmietanę.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 18.07.2011 15:15
pycha
Roman5 09.11.2010 16:36
słodkie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak