Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Stek wieprzowy w sosie serowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

musztarda 2 łyżki
ser pleśniowy 200 g
śmietana 250 ml
wino białe wytrawne 100 ml
schab 4 (steki)

Przepis i sposób przygotowania na: Stek wieprzowy w sosie serowym

Olej mieszamy z musztardą i tymiankiem. Mięso oprószamy solą i pieprzem. Wkładamy do naczynia i zalewamy przygotowana wcześniej mieszanką, przykrywamy i odstawiamy na 3 h do lodówki.

Wino wlewamy do ustawionego na ogniu garnka, odparowujemy do połowy. Wlewamy śmietane i znowu odparowujemy płyn do połowy. Dodajemy pokrojony w kostkę ser, zdejmujemy garnek z ognia i mieszamy sos łyzką, az do rozpuszczenia sera. Steki grilujemy lub pieczemy w piekarniku. Podajemy z sosem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 25.02.2011 14:32
przepis na pięć:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak