Sposób przygotowania

Pomidory sparzyć, obrać ze skórki i pokroić w ćwiartki; paprykę w paski, a cebulę w plastry. W rondlu rozgrzać olej, włożyć cebulę, gdy się zeszkli, dodać pomidory i paprykę. Po 10 minutach doprawić solą i cukrem, dusić jeszcze chwilę. Gorące leczo nałożyć do słoików, pasteryzować ok. 30 minut.
A zimą tylko kiełbaski dołożyć i szybki pyszny obiadek!

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Kiedyś też takie robiłam. Było pyszne - jak to leczo!Teraz dodaję jeszcze cukinię; a z przypraw kminek i kurkumę, wówczas potrawa ma bardzo oryginalny smak.

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !