Sposób przygotowania

Mięso myjemy, osuszamy, nacieramy posiekanym, utartym z odrobiną soli czosnkiem, posypujemy majerankiem, solą i pieprzem. Odstawiamy na minimum 2 h.

Mięso obsmażamy na tłuszczu ze wszystkich stron, dodajemy w trakcie smażenia gin. Ciasto francuskie rozwijamy, kładziemy na środek mięso. Owijamy mięso ciastem. Zlepiamy brzegi.

Pieczemy 35 min w temp 200 stopni

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    musze spróbować
  • 0
    original
    Opublikowano

    Smakosz6

    mniam
  • 2
    original
    Opublikowano

    Jaheira11

    chętnie spróbuję
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    ciekawa propozycja
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Tomasz17

    propozycja mi znana, ale zamiast ginu proponuję wiśniówkę :) daje większy i intensywniejszy aromat
  • 0
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pyszna
  • 0
    original
    Opublikowano

    maryśka

    pyszna

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !