Sposób przygotowania

Pierś z kurczaka rozciąć na pół wzdłuż. Rozklepać. Posolić, popieprzyć. 3 pieczarki drobno pokroić i usmażyć na maśle. Do pieczarek dodać jajko, 2 łyżki usiekanej pietruszki, tyle bułki tartej aby farsz był ścisły. Doprawić solą i pieprzem. Farsz nałożyć na pierś. Zwinąć 2 roladki. Związać nicią. Obtoczyć w mące. Usmażyć na rumiano. Włożyć do garnuszka. Dodać pokrojone korniszony, 2 łyżki usiekanej pietruszki, podsmażone pokrojone w plasterki pieczarki i pokrojoną w plasterki parówkę, ziele angielskie, liść laurowy, musztardę. Zalać 1 szklanką wody. Dusić 30 minut. Doprawić sosem sojowym i śmietaną. Wyjąć roladki z sosu. Delikatnie zdjąć nitki. Podawać z ziemniakami i surówką.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !