Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa na sposób orientalny ( wg Babcigramolki ):

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

fasolka szparagowa 1/2 kilogram
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
miód 1/2 łyżki
olej słonecznikowy 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
słonecznik łuskany 4 łyżki
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/4 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa na sposób orientalny ( wg Babcigramolki ):

Fasolkę umyć i obciąć końcówki. Ułożyć w garnku. Wrzącą wodą zalać fasolkę i posolić. Gotować 25 minut. Odcedzić.

W woku rozgrzać olej. Włożyć przyprawy i słonecznik. Zamieszać, włożyć fasolkę i chwilę smażyć delikatnie mieszając drewnianą szpatułką.

Podawać jako jedno z dań orientalnych lub jako dodatek do mięs z patelni grillowej.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Mariposas 15.12.2011 19:33
Ach bardzo smakowicie wygląda
Goya 03.11.2011 11:18
pychotka
Joanna108
Joanna108 24.01.2011 21:56
Uwielbiam fasolkę szparagową na gęsto. W takiej wersji jeszcze nie jadłam - ale w nadchodzącym sezonie z całą pewnością sięgnę po ten przepis !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak