Sposób przygotowania

Obrać i umyć warzywa .Zalać w garnku mięso , warzywa i gotować 45 minut ( woda powinna się zgotować do objętości 1 szklanki .Wyjąć łyżką cedzakową mięso z warzywami i zmielić . Dolać do niego 4 łyżki wywaru z gotowania .Doprawić do smaku solą .
Do wywaru wrzucić koperek i zagotować . Dolać rozrobioną w odrobinie wody mąkę .Zagotować. Dodać śmietankę . Doprawić solą .
Ugotować w osolonej wodzie ryż .
Mięso podgrzać lekko w garnuszku mieszając .Podawać formując z masy mięsno-warzywnej owalne pulpety i układając je na ryżu . Osobno podać sos koperkowy .

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 0
    sp_a4029
    Opublikowano

    Justyna223

    super pomysł

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !