Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg z rzepą marynowany w sherry

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pstrąg patroszony 4
rzepa 1
sos sojowy 300 ml
sherry 100 ml
kolendra świeża

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg z rzepą marynowany w sherry

Pstrągi płuczemy i suszymy. Rzepę ścieramy na grubych oczkach tarki. Posiekaną kolendrę dodaję do wymieszanego sosu sojowego z sherry i w środku smaruję nią pstrągi. Do pstrąga wkładam jeszcze po łyżce rzepy. Tak przygotowane pstrągi zanurzam w reszcie marynaty i odstawiam do lodówki na całą noc. Następnego dnia tak przygotowaną rybę smażę na patelni grillowej.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

rjustysia 21.03.2013 22:48
Sama nazwa mnie zaintrygowała, co dopiero smak! :)
Mati13 11.08.2012 06:19
bardzo dobry przepis, lubie ryby
zuzanna_z 30.03.2012 11:49
smaczne
BernadettaP 01.01.2012 21:34
Wpraszam się na takiego pstrąga !
Ania67 08.08.2011 07:51
wow
Izabela/bella81 15.04.2011 07:39
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak