Sposób przygotowania

Bardzo lubię sery pleśniowe . Same, w sałatkach i takie smażone .A ,że lubię również owoce z pieprzem na ostro to takie zestawienie smaków bardzo mi pasuje.
Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju. Wrzucić drobno pokrojone 2 plasterki ananasa .Wlać syrop i sos sojowy. Posypać mielonym pieprzem .Chwilę dusić . Włożyć 1 cały plaster ananasa i obsmażyć z obu stron .cały plaster zdjąć z patelni i odsączyć. Sos na patelni dusić aż zredukuje objętość o połowę .Przekroić Camembert na pół ( na grubości ).W środek włożyć podsmażony plaster ananasa. Docisnąć tak by ananas zagłębił się w ser. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju na rumiano z obu stron .Podawać na ciepło polane sosem i z dodatkowym plastrem ananasa .

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    warto wypróbować
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Agnik

    ciekawe

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !