Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kruszonka do kołacza

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło 1/2 kostki
margaryna 1/2 kostki
mąka tortowa 1/2 kg
cukier 25 dag
cukier wanilinowy 1 sztuka
proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Kruszonka do kołacza

Miękkie masło i margarynę utrzeć z cukrem do białości, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i zagnieść. Ciasto podzielić na mniejsze części (np. kule) mocno zbijając w całość. Odrywać małymi porcjami i układać na ciasto.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak