Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buraczki z malinami :

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

olej słonecznikowy 2 łyżki
burak czerwony 4 szt.
maliny świeże 1 garść

Przepis i sposób przygotowania na: Buraczki z malinami :

Ugotować buraki. Ostudzić .Obrać. Utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) .Połowę malin rozetrzeć na miazgę i wymieszać z olejem .Polać buraczki . Wymieszać .Doprawić solą , pieprzem , i szczyptą cukru. Dołożyć pozostałe maliny i delikatnie wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pioge7 21.05.2011 17:36
uwielbaim
stokrotka 11.10.2010 19:31
Super dobrze wiedzieć, dzięki za radę!
Babciagramolka 11.10.2010 09:05
Bo wszędzie tam gdzie potrawa mam nieć smak wytrawny ( słony, kwaśny itp ) dodaje sie szczyptę cukru , który uwypukla te słone smaki. A za to wszędzie tam gdziwe potrawa jest słodka dodaje się szczypte soli by uwypuklić słodycz .Zobacz na ciasta , budyń , majonez .Słony i słodki nawzajem się wzmacniają .
stokrotka 11.10.2010 08:48
Przyznam, że dość dziwne połączenie, po co cukier jeszcze do tego?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak