Sposób przygotowania

Ugotować buraki. Ostudzić .Obrać. Utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) .Połowę malin rozetrzeć na miazgę i wymieszać z olejem .Polać buraczki . Wymieszać .Doprawić solą , pieprzem , i szczyptą cukru. Dołożyć pozostałe maliny i delikatnie wymieszać.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    Przyznam, że dość dziwne połączenie, po co cukier jeszcze do tego?
  • 1
    original
    Opublikowano

    Babciagramolka

    Bo wszędzie tam gdzie potrawa mam nieć smak wytrawny ( słony, kwaśny itp ) dodaje sie szczyptę cukru , który uwypukla te słone smaki. A za to wszędzie tam gdziwe potrawa jest słodka dodaje się szczypte soli by uwypuklić słodycz .Zobacz na ciasta , budyń , majonez .Słony i słodki nawzajem się wzmacniają .
  • 0
    original
    Opublikowano

    stokrotka

    Super dobrze wiedzieć, dzięki za radę!
  • 2
    original
    Opublikowano

    pioge7

    uwielbaim

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !