Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Makrela gotowana w białym winie

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

makrela 1
bulion rybny 250 ml
cukier 2 łyżki
białe wino 60 ml
sos sojowy 2 łyżki
imbir świeży 20 g

Przepis i sposób przygotowania na: Makrela gotowana w białym winie

Makrelę kroimy w 2cm dzwonki. Imbir obieramy i kroimy w plasterki. Do rondelka wlewamy bulion rybny (może być wołowy lub drobiowy jeśli nie mamy rybnego). Dodajemy cukier, białe wino i zagotowujemy. Wkładamy makrele, na niej kładziemy plasterek imbiru i gotujemy na malutkim ogniu 5 min. Dodajemy sos sojowy i gotujemy kolejne 10 min. Zamiast makreli można użyć innej ryby.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

BernadettaP 14.04.2012 15:31
Intrygujący zestaw składników- z chęcią spróbuję !
Kopiko1983 14.07.2011 06:39
Super, super, super!!!
Zoso 26.02.2011 23:34
ciekawy pomysł, kiedyś sprawdzę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak