Sposób przygotowania

Utrzeć ser ze śmietaną .Wymieszać z orzechami .Doprawić solą i pieprzem .Wstawić do lodówki. Podawać schłodzony ( bez pieczywa – mogą być do tego jako dodatek krakersy ) Uwaga : tym którzy nie tolerują połączenia smaku pieprzu ze słodkim proponuje użyć mielone orzechy , a nie krokant , bo on jest słodkawy .


Wersja II na słodko :

Składniki :

pól szklanki białego sera kremowego
2 łyżki słodkiej śmietanki 18 %
1 łyżeczka miodu
2 łyżki orzechowego krokantu

Utrzeć wszystkie składniki .Posypać z wierzchu krokantem i wstawić do lodówki. Podawać schłodzony.
Można podawać jako deser lub na śniadanie lub kolację ( bez pieczywa – mogą być do tego jako dodatek krakersy ).

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !