Sposób przygotowania

Ciasto francuskie rozmrażamy i kroimy w kwadraty o boku 12cm. Parówki nacinamy wzdłuż i wkładamy w nacięcie kawałek żółtego sera. Następnie parówki zawijamy w ciasto tworząc rodzaj pieroga tzn. z jednej strony ciasto jest półokrągłe, a pozostałe 3 zlepiamy i dociskamy końcem widelca, żeby powstał wzorek. Pieczemy w piekarniku z termoobiegiem zgodnie z zaleceniami producenta ciasta. Podajemy PO WYSTYGNIĘCIU z ketchupem lub dowolnym sosem do maczania.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Pyszne parówki w cieście francuskim.
  • 0
    original
    Opublikowano

    eli82

    robię podobne, są pyszne :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Katarzyna156

    świetne :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    POMYSŁOWE I PYSZNE !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Iwona56

    świetny przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    ewaa

    pyszne :)
  • 0
    zdjecie9660
    Opublikowano

    smakowita

    apetyczne !
  • 0
    original
    Opublikowano

    Cukiereczek13

    swietne :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    przystawka z niespodzianką :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !