Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Fasolka szparagowa w cieście sezamowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

fasolka szaragowa 40 dag
piwo jasne 1 szklanka
mąka pszenna 1 szklanka
sezam 1/4 szklanki
sól
sos sojowy 2 łyżki
sok z limonki 2 łyżeczki
cukier 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Fasolka szparagowa w cieście sezamowym

Mąkę mieszamy z sezamem, łączymy z piwem i wyrabiamy gładkie ciasto. Przyciętą i pozbawioną włókien fasolkę zanurzamy w cieście i smażymy na rozgrzanym głębokim oleju po 2 min na złoty kolor. Wykładamy na papierowy ręcznik i pozbywamy się nadmiaru tłuszczu. Z sosu, soku z limonki i cukru robimy sos wszystko mieszając. Fasolkę podajemy polaną sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 23.04.2012 11:53
Super pomysł :)
ben-ka 01.01.2011 13:39
Tak przyrządzonej fasolki jeszcze nie jadłam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak