Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Patisony z wkładką zapiekane

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ryż 1 woreczek
mięso mielone 300 g
pomidor bez skórki pokrojony 1 szt.
mozarella 3 plastry
patison kilka szt

Przepis i sposób przygotowania na: Patisony z wkładką zapiekane

Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Mięso mielone podsmażamy z przyprawami, na koniec dodajemy pokrojonego pomidora. Ugotowany ryż przekładamy do mięsa, mieszamy całość. Dodajemy 1 pokruszony plasterek mozzarelli.

Patisony myjemy, wydrążamy. Nadziewamy ryżem z mięsem. Przykrywamy kosteczkami mozzarelli. Zapiekamy ok. 20 min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

edita15 04.09.2012 19:58
super
smakoszek 26.09.2011 08:19
świetne
Seba 19.09.2011 10:24
pycha
Ela20 10.09.2011 12:48
aż ślinka cieknie...
kate.500 24.08.2011 07:07
smacznosci pieknie wygladaja
Allice 20.08.2011 22:31
smakowicie wyglądają :)
kanu83 03.08.2011 09:29
super danie
Mysiunia 04.06.2011 07:49
bardzo ładnie wyglądaja:) zawsze sie zastanawiałam co można z takich patisonów robić a tu taki fajny przepis:)
anemon 20.03.2011 08:28
Ładnie się prezentują.
Karolek1 25.12.2010 18:56
Ślicznie wyglądający duecik :)
MAR3STA 03.11.2010 15:52
ciekawy przepis
aranka 25.10.2010 09:36
robie podobne,pycha!
pacpaw 05.10.2010 11:42
robię podobne tylko że z papryką. teraz na pewno wypróbuje z patisonami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak