Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

szaszłyki z indyka z cukinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso gulaszowe indycze 0,5 kg
cukinia 2 szt
cebulka mała 3-4 szt
papryka czerwona po 1 szt
papryka zielona po 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: szaszłyki z indyka z cukinią

Mięso gulaszowe wkładamy do miseczki, zalewamy niewielką ilością oliwy z oliwek i posypujemy dość dużą ilością przyprawy do grilla. Całość mieszamy i odkładamy do lodówki na jakąś godz.

Cukinię i cebulkę kroimy w plasterki, a papryczkę w niewielkie kwadraciki.

Na patyk szaszłykowy nakładamy na przemian mięso i warzywa i na koniec posypujemy jeszcze całość przyprawą.

Przygotowane szaszłyki wkładamy do nagrzanego do 200`C piekarnika na jakieś pół godz.

Na blasze można poukładać resztę pozostałych warzyw i mięsa, żeby się nic nie zmarnowało :)

SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak