Sposób przygotowania

Herbatniki wyłożyć na spód blachy. 2 galaretki rozpuścić w 250ml wody i doprowadzić do częściowego zsiądnięcia. Bitą śmietanę przyrządzić wg przepisu, dodać zsiadającą się galaretkę i miksować mikserem aż powstanie jednolita masa. Masę wylać na herbatniki i włożyć do lodówki. Pozostałe dwie galaretki przyrządzić wg przepisu na opakowaniu. Wystudzić i kiedy będą się lekko zsiadać wylać na przygotowaną wcześniej piankę. Włożyć do lodówki na 3 godziny. Smacznego!
Do tego deseru można użyć dowolnych smaków galaretek, można dodać owoce lub herbatniki zastąpić biszkoptami.

Spróbuj również

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Urszula16

    Bardzo fajny, łatwy do wykonania i pyszny
  • 0
    original
    Opublikowano

    danusia19671

    Uwielbiam ciasta na zimno

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !