Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tort serowy na zimno

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser mielony, 1, 5 kg
galaretki, 3 różne kolory
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Tort serowy na zimno

Galaretki rozpuścić każdą w szklance gorącej wody, dodając po łyżce żelatyny do każdej. Należy robić to po kolei, zaczynając od tej na dnie tortu. Studzić galaretki w misce z zimną wodą, często mieszając. Gdy pierwsza galaretka zaczyna zastygać, dodajemy do niej 0, 5 kg sera i dokładnie mieszamy. Wlewamy masę do tortownicy i zastudzamy w lodówce. W międzyczasie przygotowujemy drugą galaretkę o innym kolorze i postępujemy tak samo. Tak samo robimy z trzecią. Gdy tort zastygnie, dekorujemy go sezonowymi owocami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klausia 08.08.2014 07:23
też taki robię :)
Grazyna0211 22.01.2014 17:40
pyszny i śliczny torcik
plocia 12.04.2013 21:40
Ale fajnie przyozdobiony
eli82 23.08.2012 21:33
pieknie wygląda !
Kuchareczekjeden 09.12.2011 18:22
piękny
PaniMISIOWA 20.10.2011 13:03
wow! piękny!
aleksa123 17.08.2011 08:50
ślicznie wygląda
Justa32 09.08.2011 17:11
spaniały deser
Beata73 16.02.2011 15:58
pychotka
kot_pankracy 23.11.2010 10:41
piękne zdjecie, a tort na pewno smaczny
Emilia22 30.10.2010 09:01
śliczny
ElizaT 26.10.2010 00:46
pięknie przybrany!
m1monika 21.10.2010 21:53
Śliczny torcik :-)
Łucja1 21.10.2010 17:08
bardzo smaczny!
mamusia1 11.10.2010 15:34
coś wspaniałego!
ben-ka 07.10.2010 12:36
Ile razy patrzę na Twój tort tyle razy gęba mi się do niego śmieje - taki apetyczny:)
Margo1 27.09.2010 14:45
Bardzo ładny
Mati13 27.09.2010 12:58
rewelacyjny! wygląda wspaniale!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak