Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sandacz po chińsku

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety z sandacza 80 dkg
koncentrat pomidorowy 10 dkg
cebule 2 szt.
olej sojowy 8 łyżek
czosnek 1 ząbek
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
mąka 5 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Sandacz po chińsku

Filety posolić, obtoczyć w mące i usmażyć na rumiano. Zeszklić na oleju pokrojoną krążki cebul, czosnek drobniutko posiekać. W płaskim rondlu układać warstwami rybę, przesypując cebulą, sola, pieprzem i papryką. Koncentrat pomidorowy rozprowadzić wodą do konsystencji sosu i zalać rybę. Dusić na niewielkim ogniu ok. 20 minut. Można podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 12.10.2010 00:06
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak