Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rositto po wietnamsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ryż 0,5 kg
pieczarki 10 dag
cebula 1
tłuszcz do smażenia 1 łyżka
gotowane mięso z drobiu 20 dag
ser żółty 10 dag
natka pietruszki

Przepis i sposób przygotowania na: Rositto po wietnamsku

Ryż ugotować na sypko, pieczarki i cebulę drobno pokroić i podsmażyć na tłuszczu mięso ugotowane pokroić w kostkę doprawić do smaku wymieszać. Przełożyć do głębokiego naczynia ryż mięso polać śmietana posypać startym żółtym serem do smaku posypać suszoną natką pietruszki PRYMAT zapiec w piekarniku 10 minut w temperaturze 200 C. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak