Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosołek z ryżem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 1 l
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler 1/4 sztuka
natka pietruszki 1/2 pęczek
ryż 1 szklanka
sól
pieprz
Przyprawa do zup i potraw Kucharek
cebula 1 sztuka
kostka rosołowa 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosołek z ryżem

Do gotującego się bulionu dodajemy oczyszczone, starta na tarce o grubych oczkach warzywa, przyprawy. Cebulę \"podpalamy\", dodajemy do rosołu. Podajemy z ryżem i posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

goofy9 23.03.2011 09:25
z makaronem jest taki tradycyjny, a z ryżem poprostu inny ale równie smaczny i ... lekki
MAŁY 21.03.2011 08:28
ja tez wolę z makaronem
Goya 05.12.2010 18:28
nie jadłam jeszcze

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak