Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierś z indyka pieczona

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z indyka

Przepis i sposób przygotowania na: pierś z indyka pieczona

Pierś z indyka myjemy, nacieramy przyprawami , posypujemy rozmiażdżonym czosnkiem i pokrojoną drobno cebulką. Zostawiamy na noc w lodówce w tzw rękawie do pieczenia.Na drugi dzień wkładamy do brytfanki i pieczemy w piekarniku do miękkości.Przed końcem pieczenia na górze pieczeni możemy ponakłówać otworki w rękawie. Podajemy z chlebem zarówno gorące jak i zimne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak