Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

De volaille

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

piersi z kurczaka 800 g
jajko 1 szt
sok z cytryny 1 łyżeczka
mąka do panierowania do smaku
Bułka tarta klasyczna Prymat do smaku
masło 100 g

Przepis i sposób przygotowania na: De volaille

Umyta i osuszona połówke piersi lekko zbijamy tłuczkiem, solimy i pieprzymy. Z masła, suszonych ziół, soku z cytryny, soli, pieprzu i czosnku robimy masło ziołowe. Grudkę masła ziołowego układamy na płacie piersi i zwijamy w rulonik. Obtaczamy w mące, jajku i tartej bułce. Smazymy na rozgrzanym oleju ze wszystkich stron, aż do zarumienienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agata1722
agata1722 25.02.2011 14:24
przepis na pięć:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak