Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab pod grzybowo-serową kołderką.

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jędrnych kapeluszy grzybów leśnych (ja użyłam koźlarzy i podgrzybków) 10 szt
cebula 1 szt
żółtego sera np. goudy 15 dag
natka pietruszki do posypania
jajko 2 szt
ząbek czosnku 1 szt
schab 36 dag (sznycli)

Przepis i sposób przygotowania na: Schab pod grzybowo-serową kołderką.

Schab opłukać, osuszyć, rozbić tłuczkiem.
Oczyszczone kapelusze grzybów pokroić w cieniutkie plasterki.Cebulę pokroić w półplasterki a czosnek posiekać.Na łyżce oleju usmażyć grzyby z cebulą i czosnkiem, oprószyć pieprzem ziołowym,tymiankiem i majerankiem.Osolić dopiero jak się usmażą.
Schab panierować w jajku i bułce tartej i usmażyć kotlety.Jajko pozostałe z panierowania usmażyć i wymieszać z grzybami.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć kotlety,na nich grzyby z jajkiem.Wierzch posypać startym na tarce o średnich oczkach serem.Wstawić do nagrzanego do ok.200 stopni piekarnika i zapiec, aż się ser roztopi, ok.15 minut.Posypać obficie natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina47 15.02.2012 20:52
pięknie się prezentuje
Patrycja33 28.08.2011 12:00
robię podobnie tylko zawsze daje pieczarki i nie daje pietruszki wogóle, ale pietruszka jest bardzo zdrowa więc następnym razem zrobię tak jak i ty .
katarzynka455 16.10.2010 19:35
fajny schabik
ZEWA 13.10.2010 13:24
ależ to apetycznie wygląda, już zgłodniałam
kasiurek 12.10.2010 09:37
fajny pomysł na schabik:)
misia53 10.10.2010 14:07
Czuję ten smak!
SmacznaPyza 08.10.2010 13:26
jakie pyszności! uwielbiam mięsko z grzybami :-)
katarzynka455 28.09.2010 11:21
bardzo smacznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak