Sposób przygotowania

Schab opłukać, osuszyć, rozbić tłuczkiem.
Oczyszczone kapelusze grzybów pokroić w cieniutkie plasterki.Cebulę pokroić w półplasterki a czosnek posiekać.Na łyżce oleju usmażyć grzyby z cebulą i czosnkiem, oprószyć pieprzem ziołowym,tymiankiem i majerankiem.Osolić dopiero jak się usmażą.
Schab panierować w jajku i bułce tartej i usmażyć kotlety.Jajko pozostałe z panierowania usmażyć i wymieszać z grzybami.
Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia ułożyć kotlety,na nich grzyby z jajkiem.Wierzch posypać startym na tarce o średnich oczkach serem.Wstawić do nagrzanego do ok.200 stopni piekarnika i zapiec, aż się ser roztopi, ok.15 minut.Posypać obficie natką pietruszki.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    bardzo smacznie
  • 4
    original
    Opublikowano

    SmacznaPyza

    jakie pyszności! uwielbiam mięsko z grzybami :-)
  • 2
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Czuję ten smak!
  • 1
    original
    Opublikowano

    kasiurek

    fajny pomysł na schabik:)
  • 1
    wp_20160725_14_26_53_pro_li
    Opublikowano

    ZEWA

    ależ to apetycznie wygląda, już zgłodniałam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    katarzynka455

    fajny schabik
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Patrycja33

    robię podobnie tylko zawsze daje pieczarki i nie daje pietruszki wogóle, ale pietruszka jest bardzo zdrowa więc następnym razem zrobię tak jak i ty .
  • 2
    original
    Opublikowano

    Ewelina47

    pięknie się prezentuje

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !