Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

czekoladowy piankowiec

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Żelatyna wieprzowa Prymat 1 łyżeczka
mleko 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: czekoladowy piankowiec

Mleko wlewamy do wysokiego naczynia,wsypujemy śnieżkę i cukier puder. Miksujemy przez 5 min po czym dolewamy po troszkę żelatyny.Na końcu dodajemy dżem z czarnej porzeczki i miksujemy do uzyskania oczekiwanej konsystencji.Tak przygotowaną masą przekładamy placka i smarujemy również jego wierzch.Smacznego.Pyszny lekki placek.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak