Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony czysty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 4 l
buraki czerwone pokrojone w plastry 1 kg
marchew obrana 150 g
pietruszka obrana 50 g
seler 50 g
por pokrojony 20 g
cukier 1 łyżeczka
czosnek obrany 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
Kwas cytrynowy Prymat
ziele angielskie
sól
pieprz
kości schabowe 400 g

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony czysty

Kości umyć, zalać zimną wodą i ugotować, dodać przyprawy i ugotować. Warzywa umyć, opłukać, dodać do wywaru z kości i ugotować. Buraki zalać wodą i ugotować na miękko. Po ugotowaniu zakwasić. Oba wywary połączyć i przecedzić, doprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem, czosnkiem, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andysz 04.11.2012 19:29
uwielbiam taki;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak