Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bigos z młodej kapusty

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
żeberka wieprzowe 400 gr
mięso wieprzowe łopatka 400 gr
rozmaryn szczypta
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 op
koncentrat pomidorowy 2-3 łyzki
mąka 2 łyżki
Owoc jałowca cały Prymat 5-7 ziaren
Ziele angielskie całe Prymat 3-4 ziarna

Przepis i sposób przygotowania na: Bigos z młodej kapusty

Kapustę posiekać niezbyt drobno, zalać wodą i zagotować, odcedzić pierwszą wodę w celu złagodzenia goryczki. Zalać wodą do polowy objętości obgotowanej już kapusty i wstawić na ogień.
Mięso pokroić w kostkę i przyrumienić na patelni, potem cebulę i żeberka .. wszystko włożyć do bigosu.
dodać przyprawy i gotować ok 1 godzinę. Na koniec wymieszać koncentrat i mąkę z niewielką ilością wody i podprawić bigos.. Gotowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 14.11.2010 00:53
O tak! Bigos z młodej kapusty jest najlepszy, żaden z kiszonej nie może się z nim równać. Po prostu niebo w gębie :)
Emilia22 29.10.2010 08:25
apetycznie wygląda
banditka 30.09.2010 20:51
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak