Sposób przygotowania

Kapustę posiekać niezbyt drobno, zalać wodą i zagotować, odcedzić pierwszą wodę w celu złagodzenia goryczki. Zalać wodą do polowy objętości obgotowanej już kapusty i wstawić na ogień.
Mięso pokroić w kostkę i przyrumienić na patelni, potem cebulę i żeberka .. wszystko włożyć do bigosu.
dodać przyprawy i gotować ok 1 godzinę. Na koniec wymieszać koncentrat i mąkę z niewielką ilością wody i podprawić bigos.. Gotowe.

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    banditka

    fajne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    apetycznie wygląda
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    O tak! Bigos z młodej kapusty jest najlepszy, żaden z kiszonej nie może się z nim równać. Po prostu niebo w gębie :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !