Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

gotowane śledzie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety śledzia zielonego 1 kg
cebula 4 szt.
1 szklanka wody
1/2 sklanki octu
3 łyżki kncentratu pomidorowego
3 łyżki cukru
1 łyzka soli
2 duże liście laurowe
6 ziarenek ziela angielskiego
zielomny koperek
olej 1 szkl.

Przepis i sposób przygotowania na: gotowane śledzie

Do garnka wlać wodę, olej, ocet, włożyć cebulę, liście laurowe, ziele angielskie, dodać sól, cukier i gotować przez około 5 minut. Filety dokładnie umyć i osuszyć. Obrać ze skóry, pokroić i włożyć do przygotowanej zalewy. Następnie dodać przecier pomidorowy i gotować przez około 10 minut. Na koniec odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Przed podaniem przybrać świeżym koperkiem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak