Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pleśniaczek

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

18 łyżek maki pszennej
1 1/2 kostki margaryny
6 zołtek
2 łyżki proszku do pieczenia
11/2 cukru
2 łyzki kakao

Przepis i sposób przygotowania na: pleśniaczek

mąkę margarynę i żółtka mieszamy po wymieszaniu dzielimy cisato na 3 części . białka ubijamy na pianę dodając cuker 2 lyżki kakao i przekładamy jasne ciasto owoc ciemne piana pieczemy 180 stopni przez 55min

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 23.01.2012 14:51
super
RenataZ-et 16.01.2012 16:38
pychotka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak