Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z serem i ziemniakami.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól
ciasto: mąka 1 kg.
jajko 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z serem i ziemniakami.

FARSZ: Ugotować obrane ziemniaki w osolonej wodzie, następnie podusić razem z serem.
CIASTO: mąkę wysypać na stolnicę, w środku zrobić wgłębienie i po trochu wlewać ciepłą wodę (tyle by móc wyrobić ciasto), dodać jajko i osolić. Ugniatać, następnie rozwałkować i wycinać koła (ja wycinam pokalem od piwa, bo ma szeroką górę), w środek nakładać farsz i zamykać (brzegi przygniatam widelcem). Gotować w osolonej wodzie. Bardzo dobrze smakują polane śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Wacław 28.07.2011 09:56
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak