Sposób przygotowania

Z ciasta filo wycinamy 3-4 kwadraty wielkości miseczek jakie mamy pod ręką. Kwadraty te muszą zostać nałożone na odwrócone foremki - nakładamy jedną warstwę na drugą ale by rogi były w innych miejscach :) Takie miseczki/foremki wkładamy do pieca i pieczemy ok 10-15 min w piekarniku - muszą się zarumienić. Następnie wyciągamy miseczki i z ciągamy z nich ciasto - powstał dzięki temu nam pucharek - do którego wkładamy kilka gałek lodów , owoce i na wierzch bitą śmietanę - można dekorować czym się chce polewą , posypkami itp. :) Smacznego :)

Komentarze

  • 4
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Pucharki można wykorzystać nie tylko do słodkich deserów.
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Pucharki można wykorzystać nie tylko do słodkich deserów.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    halina17

    Pucharki można wykorzystać nie tylko do słodkich deserów.
  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszny deserek się zapowiada
  • 4
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Pyszny deserek się zapowiada
  • 3
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    ciekawa sprawa
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    AGNIESZKA144

    pyszne
  • 1
    no-image-available-icon-web1
    Opublikowano

    caralajna

    to ciasto jest super, szkoda że nie można go kupić mrożonego ngdzie
  • 1
    original
    Opublikowano

    Angelika10

    pyszne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !