Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Biszkopt z galretką i brzoskwiniami z puszki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka pełnoziarnista 3 łyżki
mąka tortowa 3 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
jajko 3 szt
cukier 3/4 szkalnki
galaretka 2 szt
brzoskwinie w puszce 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Biszkopt z galretką i brzoskwiniami z puszki

Do miski wbijamy jajka i cukier. Ubijamy na pianę. Dodajemy mą kę i proszek do pieczenia i delikatnie mieszamy. Przekładamy na blachę i pieczemy w piekarniku w 180 C, aż patyczek po nakłuciu ciasta będzie suchy. Nakładamy brzoskwinie i rozrabiamy galaretkę według przepisu na opakowaniu. Tężejąca galaretkę wykładamy na biszkopt

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jolanta40 17.03.2012 10:49
dziękuję
mimi 16.03.2012 22:14
super
eli82 05.01.2012 17:37
mniam
Rogalik 23.06.2011 20:49
pyszne
polly66 11.02.2011 23:48
he, fajne. zawsze dodawałam krem a z samą galaretką nigdy chyba;)
wolochski 08.02.2011 22:57
super
irenka 05.02.2011 19:59
pychotka
jolaxa 19.01.2011 21:37
mmmmm
Kate131 02.01.2011 10:13
dobre takie ciasta
berys18 13.10.2010 07:54
super
Anita21 07.10.2010 10:03
smaczny i prosty przepis
iwa643 30.09.2010 07:22
smaczny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak