Sposób przygotowania

Gotujemy wywar drobiowy wrzucamy do niego pora, seler oraz pół cebuli. Dodajemy kilka ziaren pieprzu, ziela angielskiego oraz 2 liście laurowe i dalej gotujemy na średnim ogniu. Reszte warzyw kroimy w średnią kostkę i dodajemy do wywaru dalej gotując aż troszkę zmienkną. Kroimy drobno botwinę oraz natkę. Po 15 minutach gotowania warzyw dodajemy botwinę. Następnie robimy zaklepkę do trzech łyżek mąki dodajemy troszkę wody śmietanę i mieszamy, dobrze wymieszaną wlewamy do zupy intensywnie miesając. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem można również dodać troszkę osctu na koniec dodajemy natkę pietruszki.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    Magdalena80

    mniam- pyszności
  • 1
    avatar-1
    Opublikowano

    Anna133

    nie jadłam :)
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    jola1512

    bardzo lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    rakow2

    robię bardzo podobną

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !