Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Paszteciki z mięsem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 4 szklanki
margaryna 1/4 kostki
śmietana 10 dkg
gotowane mięso 75 dkg
jajko 1 szt
sól do smaku
gałka muszkatałowa do smaku
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Paszteciki z mięsem

Mąkę przesiekać z tłuszczem, dodać śmietanę rozmieszaną z drożdżami , sól, gałkę muszkatołową i upiec ciasto. Przygotować farsz - ugotowane mięso przyprawić Kucharkiem i zmielić w maszynce. Z ciasta należy utoczyć wałeczki grubości palca, rozwałkować je, nałożyć na środek farsz, zalepić i odwrócić \"szwem\" czyli miejscem zalepienia do spodu. Następnie posmarować ciasto roztrzepanym jajkiem i pokroić na 5-centymetrowe długości paszteciki. Upiec w gorącym piekarniku na rumiano.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Andzia1977
Andzia1977 09.08.2011 23:31
WYPRÓBUJĘ JE NA PEWNO
Sarenka 24.03.2011 20:18
Wygladaja pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak